Iiläiset urheiluseurat mukana vähävaraisten lasten ja nuorten liikuntaa lisäämässä

Hankkeen kohderyhmänä ovat vähävaraisten perheiden 7-15 -vuotiaat lapset ja nuoret.

Iin kunta/Ii-instituutti hak1 30.9.2019 erityisavustusta Pohjois-Suomen aluehallintovirastosta (AVI) vähävaraisten lasten ja nuorten ohjattuun liikunnan harrastamiseen liikuntaseuroissa. Mikäli Iin kunta/Ii-instituutti liikelaitos saa avustusta se jaetaan kohdeavustuksina paikallisille liikuntaa järjestäville seuroille ja yhdistyksille. Kunnan edelleen jakamalla avustuksella tuetaan vähävaraisten perheiden lasten tai nuorten liikunnan perustoimintaa. Perustoimintaa on lasten tai nuorten viikoittainen harrastaminen seuran ohjatussa liikuntatoiminnassa.

Avustuksilla edistetään yhdenvertaisia, tasa-arvoisia ja saavutettavia liikunnan harrastusmahdollisuuksia sekä mahdollistetaan syrjäytymisvaarassa olevien lasten ja nuorten harrastaminen urheiluseuroissa.

 

 

Avustamisella myös ehkäistään liikunnasta luopumista eli drop outia pitämällä vähävaraisten perheiden lapset ja nuoret mukana toiminnassa urheilijoina, liikkujina ja seuratoimijoina. Hankkeen kohderyhmänä ovat vähävaraisten perheiden 7-15 -vuotiaat lapset ja nuoret.

Kaikki iiläiset urheiluseurat Iin Urheilijat ry, Iin Yritys ry, Iin Hevosharrastajat ry, Iin Hiihtoseura ry, Ii Volley ry, AC Susikädet ry, Iisu ry, Kuivaniemen Yritys ry ja Iin Meriseura ry lähtivät tähän hankkeeseen mukaan. Vähävaraisille lapsille ja nuorille suunnattuja ohjattuja liikuntatoimintoja järjestetään seuraavissa lajeissa; pesäpallo, hiihto, yleisurheilu, ratsastus, lentopallo, salibandy, jalkapallo, suunnistus ja purjehdus.

Iin kunta/Ii-instituutti haki avustusta 50.000 € ja tiedottaa lisää asiasta päätöksen saavuttua.

Juttu ja kuvat: 10/20219 Riitta Räinä