SM Tukkilaiskisat 4.7.2020

Raasakkakoskella jälleen SM-Tukkilaiskisat la 4.7.2020

Niko Kivelä ja nurkkakunnat (2015): Ii – tukkijätkiä. Kyseessä on piskuinen paikkakunta, josta on puunuitto- ja kalastuselinkeinojen vähetessä kasvanut uusiutuvan energian ja ympäristötaiteen edelläkävijä.

Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna on kokoonnuttu perinteisesti Iin Raasakkakoskelle kisaamaan koskenlaskussa, sauvonnassa ja rullauksessa.
Tukkilaiskisojen perinteet yltävät pitkälle Iin historiassa. Raasakkakosken valjastamisen myötä kisoihin tuli tauko. Nykymuodossa on kisailtu 2000-luvun alkupuolelta lähtien. Tarkoituksena on ylläpitää tukkilais- ja metsäurheilukulttuurin perinnettä.

Tukkilaiskisat on hyväksytty osaksi Suomen Elävän perinnön kansallista luetteloa. Opetus- ja kulttuuriministeriö on 23.11.2017 nimennyt 52 kohdetta Elävän perinnön kansalliseen luetteloon, joka pohjautuu Museoviraston ja aineettoman kulttuuriperinnön asiantuntijaryhmän esityksiin. Elävän perinnön kansallinen luettelo liittyy Unescon yleissopimukseen aineettoman kulttuuriperinnön suojelemisesta Suomessa.
Lisätietoja tapahtumista:
vapaa-aikasihteeri Heini Perttula
heini.perttula(a)ii.fi, 050 3950 498