Oijärven Ranta- ja venevalkama alue turvallisemmaksi ja toimivammaksi

Oijärven ranta-ja venevalkama alueen suosio on kasvanut kodan ja laiturin laittamisen myötä. Ranta-alueella käy paljon kulkijoita asuntoautoilla ja -vaunuilla. Venevalkamaan tuodaan veneitä auton perässä trailereilla, jotka tarvitsevat tilaa veneen turvalliseen laskuun vesille. Parkkialue on liian pieni ja sitä on mahdollista laajentaa poistamalla turha ”tönkyrä”, joka kasvaa tällä hetkellä rikkakasveja. Parkkialueelle pitää saada lisää mursketta, jotta alueesta saadaan tasaisempi.
Lisäksi parkkialueelle tarvitaan valaistus lisäämään turvallisuutta pimeänä ajankohtana. Alueelta puuttuu valaistus kokonaan, vaikka sinne tulee jo sähköt. Parkkialueelle tarvitaan n. 5 – 6 kpl valotolppia.
Ranta-alueella on tällä hetkellä kaksi kuivakäymälää, mutta sinne ei pääse pyörätuolilla. Alueella olisi hyvä olla inva-vessa ja sille olisi hyvä paikka nykyisen puuvaraston paikalla, koska puuvarasto pitää siirtää tulevana kesänä paikkaan, josta on näkymä valvontakameraan. Ranta-alueen valaistus estäisi paremmin myös puuvarkaudet pimeänä ajankohtana.

  • Arvio idean kustannuksista: Laajennustyö kaivinkoneella n.2000 e, Kaivinkone työtä n.2-3 työpäivää tönkyrän poistamiseen ja valaisin pylväiden pystytykseen sekä murskeen tasoittamiseen. lisämurske n.2000 e, parkkialueen valaistus n.2000 e ja inva vessa 1500 e. Yhteensä 7500 e.
  • Äänestetty: 246 kertaa