Veskan muistomerkin suojaus

Kuivaniemeltä Oijärvelle johtavan tien varrella (n. 28 km) sijaitsee jääkäriliikkeen muistomerkki. Patsas on pystytetty v. 1956 entisen Veskan kruununtorpan maalle kunnioittamaan torpassa tuolloin asuneen perheen pyyteetöntä toimintaa isänmaan puolesta ja muistuttamaan jääkäriliikkeen merkityksestä Suomen itsenäisyydelle. Patsaan on muurannut kansanedustaja ja kunnallisneuvos Johannes (Hannes) Paaso. Muistomerkki on luovutettu Kuivaniemen Kotiseutuyhdistyksen haltuun 30. kesäkuuta 1957. Muistomerkin kuvaus ja valokuva on nähtävillä osoitteessa https://kotiseudut.fi/kuivaniemenkotiseutuyhdistys/nahtavyydet.
Muistomerkki on vuosikymmenten kuluessa rapistumassa ja siihen on ilmestynyt halkeamia kosteuden ja jäätymisen vaikutuksesta. Muistomerkin lakeen tulisi uusia siihen aikoinaan asennetut keraamiset laatat ja korvata ne luonnonkivellä.
Hanke toteutetaan Oulun Museo- ja Tiedekeskuksen asiantuntijoiden ohjeiden mukaisesti.
Esitämme muistomerkin suojaamiseksi riittävän kokoisen katoksen rakentamista.

  • Arvio idean kustannuksista: Hankkeen kustannusarvio: rakennelma ja tarvikkeet 2600 - 2900 €. Rakennelman pystytys toteuttajasta riippuen enintään 500 €.
  • Äänestetty: 18 kertaa